vaginita

VAGINUL - ARSURI SI USTURIMI
Vulva si vaginul sunt sediul a numeroase infectii produse de o mare varietate de germeni. Aceste infectii, adesea recidivante, trebuie sa fie diagnosticate pentru a evita riscul de complicatii.

Vaginul are o capacitate remarcabila de aparare, gratie unui ecosistem bacterian, flora Doderlein, care creeaza un mediu de protectie fata de infectii. Vaginitele (inflamatia peretilor vaginali) apar atunci cand echilibrul florei vaginale este distrus, in general ca urmare a unei infectii. Ele sunt in majoritate asociate cu infectia vulvei; in acest caz vorbim de vulvo-vaginite. Semnul principal de vaginita este secretia exagerata, uneori urat mirositoare, albicioasa (leucoree sau poala alba). La aceasta se adauga uneori sangerari, senzatie de arsura, prurit si durere la contactul sexual.

Tratament naturist
Coada-soricelului este o planta cu rezultate deosebite in tratarea afectiunilor ginecologice.
Se pun 4 linguri de planta la 1 l de apa clocotita si se lasa la infuzat vreme de 10 minute.
Se strecoara si se fac spalaturi caldute cu irigatorul. In cazuri foarte grave, se prepara o cantitate mai mare de ceai, care se pune intr-un lighean, cu plante cu tot, si se fac bai de sezut de 15-20 de minute.
Irigatiile vaginale se practica de doua ori pe zi, iar baile de sezut, numai seara, dupa care bolnava se baga in pat, la caldura.