picioare - dureri

TRATAREA DURERILOR DE PICIOARE
Deseori, durerile de picioare sau diverse senzatii deranjante sunt ignorate cu gandul ca vor trece in scurt timp, insa este foarte important de stiut faptul ca ele pot duce la afectiuni destul de grave ulterior. Si, mai ales daca te impiedica sa mergi pe jos, acestea ar trebui combatute.

Se pregateste un amestec din:
-o bucata de hrean rasa,
-o lingura de sare grunjoasa,
-o lingura cu varf de faina alba,
-spirt medicinal (cat cuprinde, ca sa se formeze o pasta).
Amestecati bine toate componentele si se intinde compozitia pe un bandaj.
O seara se aplica pe talpa dreapta, seara urmatoare pe talpa stanga.
Se repeta procedeul vreme de 10 zile, seara de seara.
Daca boala e veche, se face o pauza de 5 zile, apoi tratamentul se repeta.
Separat: in fiecare dimineata, cu o ora inainte de micul dejun, se ia o lingurita de polen, iar seara, dupa cina, se bea o cana cu ceai depurativ (se gaseste la Plafar).

Faceti o baie la picioare, de 10, 15 minute. In apa calda puneti un pumn de sare grunjoasa si o cescuta de otet de mere.
Nu stergeti picioarele dupa ce le-ati scos din apa. Infasurati-le intr-un prosop mare si intindeti-va in pat cu piciarele ceva mai sus decat capul.
Stati asa macar o jumatate de ora si veti observa cum incet, incet va veti simti mai bine.

Daca mai aveti putere si inca picioarele nu sunt perfect relaxate si odihnite, faceti si un masaj al talpilor folosind ulei de masline special preparat pentru masaj. Masajul se va efectua cu degetele mari de la maini folosind miscari circulare si profunde.

Daca in timpul zilei simtiti dureri persistente in picioare, faceti cateva exercitii simple care sa va calmeze durerea:
- stand in picioare, ridicati-va pe varfuri dupa care balansati-va spre calcaie. Aceasta miscare redistribuie presiunea exercitata de greutatea corpului pe suprafata talpilor;
- mergeti pe partile exterioare ale talpilor si apoi pe partile interioare; presupune putin efort, dar face bine;
- stand pe un scaun sau intins pe pat, daca sunteti acasa, faceti exercitii de rotire a gleznei. Ridicati cate un picior la 10 cm deasupra podelei sau a patului si rotiti-l in sensul acelor de ceasornic si apoi invers. Ar fi ideal sa tineti fiecare picior ridicat si sa-l rotiti, macar cate un minut.

Si nu uitati sa va hidratati. Beti ceaiuri din plante sau fructe de padure si apa, macar un litru de apa pe zi, bauta cu inghitituri mici pentru a fi mai usor asimilata de organism.