pecingine

PECINGENEA SI TRATAREA EI
Pecingenea este formata din bubite purulente produse de streptococ sau stafilococ, apoi ulcereaza si se acopera de cruste.

Tratament naturist
Se ia un bat din lemn de corn, de grosimea degetului mic, care trebuie rupt in ziua de folosire.
Se arde la un capat cu lumanarea, deasupra unei farfurii.
Se va scurge un lichid cleios, galbui, care se inchide apoi la culoare si se face ca iodul.
Imediat se ia pe varful degetului, bine dezinfectat, si se intinde pe locul afectat de pecingine.
Operatia se repeta pana cand se acopera intreaga suprafata bolnava.
Dupa maximum trei zile de tratament, pecinginea dispare complet.

Este bun otetul de mere, se aplica suc de nuca extern, cataplasme cu frunze de vanata, frunze de varza, papadie, rostopasca.

Lotiuni sau cataplasme cu decoct de iarba-mare (2 linguri/1 cana), flori de lumanarica -calmeaza mancarimile; infuzie de frunze de mesteacan; decoct de coaja de crusin; spalari cu infuzie de nuc pe zonele afectate.

Suc de morcov - lotionari cu suc.

Pomada de muguri de plop negru: 40 g muguri, 100 g ceara topita 3 h la baia de apa, in care se adauga aproape de racire 50 g lanolina.

Se ia o foaie dubla de ziar si se face o punga mare, conica. La varf se rasuceste ca sa fie bine inchisa, iar la gura se taie drept, in asa fel incat sa se aseze cat mai bine pe o suprafata plana.
Aceasta punga se pune pe o bucata de geam curat si cu un chibrit se aprinde la varf. Punga incepe sa arda incet, avansand in jos spre baza. Cand a ars pana la jumatate sau putin mai mult, se ia de pe geam incet, fara sa cada scrumul de la hartia arsa.
Pe geam se depune un strat subtire de unsoare, aceasta se ia cu degetul si se unge locul cu pecingine si in cateva zile se vindeca. Trebuie avut grija ca punga sa nu arda prea jos, caci atunci ceea ce se depune pe geam dispare; de asemenea, geamul sa fie rece, caci atunci rezultatul este mai bun.