parul - cadere

CADEREA PARULUI
Parul incepe sa cada chiar din timpul adolescentei. Pentru barbati, acest tip de chelie este ”modelul tipic” de chelie care incepe de la tample si din crestetul capului. Rezultatul final poate fi lipsa totala sau partiala a parului.

Femeile cu alopecie androgenica se confrunta, de obicei, cu rarirea parului din frunte, tample si crestet. Chelia completa apare rar la femei;

Distributia parului este controlata de sistemul endocrin prin intermediul unui grup de hormoni numiti androgeni. Modificarile majore in producerea lor pot avea un efect semnificativ la nivelul parului. Factorii genetici joaca, de asemenea, un rol important.

Tratament naturist
Se ia un catel de usturoi, se taie o felie subtire din el, ca sa ramana o suprafata zemoasa, si se freaca pielea capului. Se fac carari cu pieptenul si se freaca bine fiecare in parte.
Cand usturoiul se toceste, se mai taie o felie, ca sa ramana mereu zemos. Dupa ce capul intreg a fost imbalsamat cu usturoi, se lasa asa, pana a doua zi dimineata (daca aveti parul lung, prindeti-l cu o agrafa in varful capului) si veti constata ca nu miroase deloc (puteti merge asa si la serviciu).
Operatiunea se repeta si a doua seara, iar a treia zi se spala parul cu sapun de casa sau sapun pentru copii si se clateste cu ceai de pelin - 1 lingura la 1 l de apa.
Usturoiul si pelinul contin substante ce omoara ciupercile care dau mancarime si inlatura matreata.
Parul va deveni stralucitor si mai bogat in volum.

Se amesteca intr-un vas urmatoarele:
- 1 lingura de gaz lampant
- 1 lingura otet de mere
- 1 ou
- 1 capatana de usturoi data pe razatoare.
Se fac carari pe tot capul si se tamponeaza mai intai radacina, apoi toata lungimea parului, cu un tampon de vata inmuiat in amestec.
Se lasa sa actioneze trei ore, acoperindu-se capul cu o bucata de plastic (punga), apoi se spala parul in mod obisnuit.
Tratamentul se face o data pe saptamana, pana cand se observa ca parul inceteaza sa cada, ba se si regenereaza, capatand o stralucire aparte.