menstruatie

REGLAREA MENSTRUATIEI ABUNDENTE INSOTITA DE DURERI
Menstruatia este o sangerare vaginala normala, care apare la femei o data pe luna si care dureaza cateva zile (de obicei, intre trei si sapte zile). Ovarele femeilor elimina, in fiecare luna, cate un ovul. Ovulul se deplaseaza din trompa uterina spre uter. Daca ovulul a fost fertilizat, uterul este locul in care se va dezvolta fatul, iar menstruatia inceteaza sa mai apara. In momentul in care organismul realizeaza ca in uter nu creste niciun fat, ovulul impreuna cu membrana sunt expulzate prin vagin. In acest moment se produce ceea ce numim menstruatie. Intervalul dintre o menstruatie si urmatoarea, se numeste ciclu menstrual. Ciclul menstrual se incheie, in general, in jurul varstei de 50 de ani, atunci cand apare menopauza.

I. Radacina de pelinarita (pelin negru) uscata sau proaspata se taie marunt si se fierbe. Fiertura se strecoara si se beau cate 50 ml de doua-trei ori pe zi, in functie de abundenta menstruatiei. Pentru 1 l de apa se iau 4-5 radacini de pelinarita.

II. O lingura de coada-calului uscata si maruntita se fierbe intr-un litru de apa. Daca menstruatia este extrem de abundenta, se ia cate o lingura de fiertura la fiecare doua ore. Cand ciclul incepe sa se normalizeze, se ia cate o lingura de fiertura de trei ori pe zi.