constipatie

CONSTIPATIA
Constipatia este o problema cu care ne putem intalni la orice varsta, cauzele acesteia si posibilitatea de readucere la normal a tranzitului intestinal variaza insa de la o persoana la alta.
Este evident ca printre cele mai frecvente cauze se numara alimentatia. Mancarurile complexe, lipsa supelor si a ciorbelor din alimentatie, lipsa iaurturilor si a lactatelor, a cerealelor precum si consumul saptamanal a produselor de la fast-food contribuie la modificari ale florei intestinale care finalizeaza prin aparitia constipatiei.

Tratament naturist
Tratamentul cu ulei de masline
Un pahar de untdelemn de masline se introduce in intestin sub forma de clisma, cu ajutorul unei canule. Repetat seara, vreme de o saptamana, tratamentul duce la regularizarea ritmului intestinal.

Tratamentul cu prune
Florile de prun (Prunus domestica), infuzate intr-o cana de lapte fiert, clocotit, sunt un purgativ excelent.
Sase prune uscate se lasa o noapte sa se inmoaie intr-o jumatate de cana de apa. A doua zi dimineata, se bea lichidul incet, lingurita cu lingurita, iar la urma se consuma si fructele.
In caz de constipatie cronica, se recomanda prune coapte, cat se poate de proaspete, care se consuma pe nemancate, dimineata, cu paine de secara.
Decoct laxativ din frunze de prun: fierbeti, vreme de 10 minute, 30 de frunze de prun intr-un litru de apa. Beti cate o ceasca dupa fiecare masa, vreme de 5 zile.