cataracta

CATARACTA
Cataracta reprezinta incetosarea lentilei ochiului - cristalinul.
Efectul se aseamana cu murdarirea obiectivului unui aparat de luat vederi si impiedica vizibilitatea normala.
Cataracta se formeaza in lentila ochiului – cristalinul - structura transparenta din spatele irisului (membrana colorata din jurul pupilei).
Cristalinul focalizeaza lumina pe retina, membrana sensibila la lumina care se afla in partea din spate a ochiului si care converteste impulsurile in semnale nervoase pentru a produce imagini.
Incetosarea cristalinului, asemanatoare cu murdarirea obiectivului unui aparat foto se poate dezvolta la orice varsta dar apare mai ales la varste inaintate.

Tratament naturist
Pentru tratamentul cataractelor, inclusiv a celor inoperabile din cauza hipertensiunii, a diabetului zaharat etc., se foloseste urmatoarea reteta: 200 g seminte de marar + 50 g radacina de valeriana (fin maruntita) + 500 g miere de albine naturala se amesteca bine intr-un vas.
Deasupra se toarna 2 l de apa fierbinte (folositi un borcan de sticla de 3 l).
Se lasa la macerat 24 de ore, dupa care se filtreaza printr-un tifon curat si se toarna in sticle de culoare inchisa, care vor fi tinute la frigider.
Se ia cate o lingura de supa, cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa (deci de trei ori pe zi).
In paralel cu amestecul de mai sus, se recomanda practicarea de 2-3 ori pe zi a urmatorului tratament extern: spalati-va bine pe maini, umeziti-va aratatoarele cu saliva si purtati-le in jurul ochilor, pe pleoape, frecand usor, ca sa intre in piele.
Saliva fiind alcalina are puteri tamaduitoare in cataracta.

Seara, la culcare, vreme de 15-20 de zile, se pune o picatura de miere naturala in ochi, cu o pipeta.
Se face o pauza de 10-15 zile, dupa care se reia tratamentul.
Tratamentul nu trebuie intrerupt prea mult, pentru ca boala reapare.