Carcei

Ce pot face contra cârceilor?
Cu privire la nemiloasa boală a cârceilor, am avut-o şi eu ani de zile. Zi sau noapte, nu mă lăsa în pace, împietrindu-mi muşchii picioarelor. Odată, de durere, am ajuns din pat pe covor, aproape de pierderea cunoştinţei.
Chinul a ţinut până când, cu câţiva ani în urmă, am dat peste o reţetă a unui mare vraci siberian, foarte simplă.
Redau integral textul:

Omul care suferă de cârcei trebuie să-şi ungă tălpile picioarelor cu suc de lămâie, dimineaţa şi seara, şi să aştepte (adică să nu umble şi să nu pună ciorapi) până ce sucul de pe tălpi se usucă complet. Cura durează nu mai mult de două săptămâni.


Eu am făcut tratamentul 14 zile, respectând cu stricteţe următoarele:
Am cumpărat lămâi – mari, frumoase şi sănătoase de culoare galbenă (nu verde) – şi am stors câte trei. Sucul obţinut l-am ţinut într-un recipient de sticlă, în frigider. În fiecare dimineaţă şi seară, pe amândouă picioarele, am folosit exact 20 ml suc de lămâie, măsurat cu o seringă, pe care l-am pus într-o ceşcuţă, şi cu ajutorul unei cârpe absorbante (bumbac) de mărimea unei cutii de chibrituri (înainte am umezit-o cu apă şi am stors-o bine) am uns cu răbdare, pe rând, tălpile picioarelor, din vârful degetelor până la călcâie. Aşteptam puţin să se absoarbă sucul, şi iar le ungeam, până când consumam tot sucul de lămâie din ceşcuţă. După unsul ambelor tălpi, am aşteptat 15 minute să se usuce tălpile, după care pot fi traşi ciorapii.

Foarte important! Când vă spălaţi picioarele, aşteptaţi să se usuce bine. NU folosiţi săpun sau şampoane în aceste 14 zile de tratament şi 7 zile după. Folosiţi apă caldă simplă, pentru ca pielea să nu absoarbă diverse substanţe nocive, înaintea sucului de lămâie.
Mai fac o precizare: În timpul tratamentului celor 14 zile, seara, mi-am masat muşchii picioarelor, în locurile unde avusesem dureri, cu lapte de castan sălbatic, făcut de mine.

Reţeta: Toamna, după jumătatea lunii septembrie, căutaţi castane sălbatice căzute pe jos. Tăiaţi-le în două pe o scândurică şi, cu tot cu coajă, daţi-le prin maşina de tocat. Umpleţi 1-2 sticle (de 1 l) cu gura largă, până rămâne loc de 3 degete, după care turnaţi oţet de mere, până când rămân 2 degete până la gura sticlei. În caz că se va absorbi tot lichidul, mai completaţi cu puţin oţet şi, timp de 15 zile, agitaţi zilnic, cam de 2-3 ori. Produsul finit este exact de culoarea laptelui. Strecuraţi bine şi lăsaţi câteva zile la decantat, după care strecuraţi din nou. Reţeta se poate face şi primăvara, în luna mai, cu flori de castan sălbatic, care vor fi tocate şi puse în sticlă, ca şi fructele. Dă rezultate foarte bune la dureri de reumatism, circulaţie periferică. Se fac şi frecţii, în caz de răceală. Eu mi-am notat această reţetă de la o unguroaică din Sfântu Gheorghe, Covasna, în urmă cu 32 de ani. Această doamnă avea 75 de ani, dansa, şi ne arăta nouă, tinerilor, ce minuni au făcut castanele sălbatice cu picioarele ei.
Şi uite aşa, am scăpat definitiv de cârcei, după tratamentul care vi l-am recomandat (n-au mai apărut niciodată).

Multă sănătate,

Dumitru Ifrim – Bicaz, jud. Neamţ