anchiloza

ANCHILOZA SI DURERLE REUMATICE
ANCHILOZA reprezinta absenta mobilitatii intr-o articulatie, datorita fuziunii suprafetelor osoase, fie prin tesut fibros (anchiloza osoasa), fie prin tesut conjunctiv fibros (anchiloza fibroasa). Anchiloza este o complicatie a inflamatiei prelungite a articulatiei.

Tratament naturist
O recomand in perioada de toamna si iarna, cand durerile reumatice incep sa-si faca de cap.
1. Se culeg frunze de nuc, se rup in fasii si se stropesc cu tuica de prune curata, de 35-40 % (asa cum se stropesc rufele inainte de-a fi calcate).
Se aplica un strat gros de frunze, pe o suprafata de circa 10 cm, unde se afla locul bolnav - brat, umar, picior -, apoi se badijoneaza cu o folie de plastic cat mai strans, ca sa nu ”rasufle” si se leaga deasupra cu fasa elastica.
Operatiunea se face seara la culcare si se lasa pana dimineata (pielea se va pata).
Se fac circa 3-4 sedinte. Rezultatul va fi nemaipomenit.

2. Va mai propun o reteta al carei inconvenient este ca prepararea ei dureaza mai mult.
Se sapa o groapa la radacina unui nuc si se taie un fragment dintr-o ramificatie a ei mai subtire (sa aiba diametrul de circa 5-10 mm).
Se spala de pamant si se introduce pana la fundul unei sticle cu ulei (de trei sferturi) de floarea-soarelui sau masline.
Se sigileaza bine sticla cu dop de pluta si ceara, apoi se ingroapa in pamant, astfel ca lumina sa nu patrunda.
Operatiunea se face toamna, inainte de a cadea frunzele, iar sticla se scoate iarna, prin luna ianuarie, cand pamantul ingheata.
Cu acest “mir” se ung partile anchilozate sau dureroase. Rezultatele se vor simti foarte repede.