stomac gaze

STOMAC - GAZELE IN EXCES
Putine gaze in stomac sunt necesare pentru digestie, dar marirea volumului lor provoaca disconfort, uneori dureri de cap si chiar palpitatii, aceste simptome putand capata un aspect cronic.

Iata cateva medicatii populare:

- O lingurita de seminte de anason si o lingurita de miere se fierb cu 200 ml apa, timp de 10 minute, se racesc si se strecoara. Doza este de 1-2 linguri pe zi.

- Se pune in toate mancarurile o mica cantitate de pelin pisat - ajuta la diminuarea volumului de gaze.

- Un decoct de pelin pisat sau frunze si miere luate dimineata se spune ca are un efect rapid. Proportiile - aceleasi ca la decoctul de anason de mai sus.

- Se pun seara in apa seminte de patlagina. Peste noapte, se formeaza o masa gelatinoasa. Se ia dimineata o lingura inainte de micul dejun.

- In toate cazurile in care gazele cauzeaza tulburari de respiratie, se recomanda infuzia de frunze de violete. Se pune o lingurita de frunze intr-un pahar de apa calda si se lasa sa se infuzeze timp de 12 ore. Doza: 2 cesti pe zi, inainte sau impreuna cu mancarea. Violetele sunt plante medicinale puternice, atat florile, cat si frunzele, proaspete sau uscate.

- In cazul cand excesul de gaze provoaca colici si palpitatii, o clisma din 6 pahare de apa amestecata cu musetel aduce usurare. Vracii foloseau uneori un pahar de apa cu sapun, care provoca pacientului, dupa ce o bea, o voma puternica, urmata de usurare. I se punea apoi o compresa calda pe abdomen. Metoda cu apa sapunita era utilizata si in caz de presupusa otravire. Se folosea sapun de menaj, care este cel mai inofensiv.

- O lingurita de seminte de marar fierte 15 minute cu o cana de apa. Se strecoara si se bea lichidul fierbinte.

- Se spune ca folosirea regulata a ceaiului de muguri de mesteacan controleaza excesul formarii de gaze in stomac. In lipsa lor, se pot utiliza frunze uscate de eucalipt, dar numai din cand in cand, dimineata, inainte de micul dejun.

- Dupa masa de pranz si cea de seara, se bea cate o cana de ceai din: o lingurita de chimen (chimenul se clocoteste cinci minute), o lingurita cu varf de coada-soricelului si un fir de menta (sau cateva frunze).
Balonarile nu-si vor mai face aparitia, nu va exista senzatia de greutate in stomac si nici arsuri.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one