obezitatea

OBEZITATEA
Obezitatea nu este numai o problema estetica ci in primul rand o tulburare de nutritie caracterizata prin sporirea greutatii corporale mult peste nivelul greutatii ideale, cu ample consecinte asupra starii de sanatate. Aparitia obezitatii influenteaza aspectul fizic al persoanei dar si starea ei psihica.

Excesul ponderal genereaza numeroase complicatii: diabet zaharat, afectiuni cardiace si cerebro-vasculare, hipertensiune arteriala, apnee de somn, tulburari locomotorii. Desi obezitatea este considerata o afectiune complexa nutritional-metabolica exista numeroase modalitati de tratament.

Obezitatea reprezinta una dintre cele mai frecvente boli ale omului modern. Au aparut o multime de retete minune care iti garanteaza ca vei slabi rapid, fara nici un efect secundar asupra organismului. Insa dupa ce au fost urmate, multi s-au plans de alte afectiuni. Va vom prezenta acum cateva tratamente naturiste, care ii pot ajuta pe cei care sufera de obezitate.

Vita de vie
Se consuma zilnic, timp de trei saptamani cantitati crescande de struguri, apoi aceeasi perioada cantitati din ce in ce mai mici, pana se ajunge la cantitatea initiala. Se beau 100 de ml de suc de agurida pe zi. Se face un decoct din doua linguri de frunze la 200-250 de ml de apa, se fierbe timp de trei minute si se beau zilnic doua-trei cani, prima dimineata, iar celelalte inainte de mese. Se consuma zilnic, pe o perioada mai indelungata de timp frunze tinere. Timp de o luna, inaintea fiecarei mese, se ia cate o lingurita de apa de vie, diluata in 200 de ml de apa, in care s-au mai adaugat doua lingurite de zeama de lamaie.

Crusinul
Contribuie la eliminarea din organism a produsilor metabolici toxici prin diureza si transpiratie si asigura reglarea tranzitului intestinal prin stimularea peristaltismului colonului. Se utilizeaza scoarta bina maruntita sau transformata in pulbere. Cateva modalitati de intrebuintare ar fi:
Se administreaza cate un varf de cutit de pulbere de doua-trei ori pe zi.
Se infuzeaza timp de 30 de minute o lingurita de planta intr-o cana de apa fierbinte, apoi se fierbe la foc domol timp de 15-20 de minute.
Decoctul - se fierbe in 250 de ml de apa timp de cinci minute, o lingurita de scoarta uscata, veche de cel putin un an, iar cand solutia s-a racit, se strecoara si se bea in doua-trei reprize pe parcursul aceleiasi zile.

Ienuparul
Aceasta planta contribuie la reducerea obezitatii prin reglarea functiei gastrice. Se foloseste infuzia, preparata dintr-o lingurita de fructe la o cana de apa, lasata sa se raceasca timp de 15-20 de minute si bauta apoi cu lingura, sau tinctura, 10-15 picaturi in apa sau in ceai, de trei-patru ori pe zi, in cure de maxim o luna.

Troscotul
Se prepara infuzia simpla - una/doua lingurite/cana, timp de 10-15 minute, sau cea concentrata - patru linguri/cana - din care se beau zilnic doua - trei cani, respectiv trei linguri.

Tomatele
Pe tot parcursul verii se bea zilnic, dimineata pe nemancate, cate un pahar de suc.

Marul
Din cand in cand se consuma zilnic, fara nimic altceva cate un kilogram de mere. Se recomanda indeosebi fructele din soiul cretesc, care sunt mai acide si au un continut de zaharuri mai mic. Din fructele proaspete se poate prepara si un decoct, care se bea seara, inainte de culcare.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one