gripa

GRIPA TREBUIE TRATATA
Gripa este o infectie respiratorie acuta virala care afecteaza caile respiratorii.
Exista foarte multe radacini de virusuri care se schimba de-a lungul timpului.
In fiecare an, cercetatorii incearca sa descopere tipul virusului care va da nastere unei epidemii virale.
Simptomele specifice gripei sunt destul de diferite de semnele unei banale raceli, precum si de simptomele altor infectii respiratorii.
De obicei, simptomele apar brusc si se dezvolta extrem de rapid: *febra; *frisoane; *cefalee; *dureri musculare si de articulatii; *dureri de gat; *lipsa apetitului; *tuse seaca; *stare generala alterata.

Tratament naturist
Se administreaza sub forma de infuzie: la o cana de apa clocotita se pun intre o lingurita si jumatate si patru lingurite de pulbere de maghiran;
Se lasa vasul acoperit 15-20 de minute, dupa care se strecoara.
Indulcit cu miere, ceaiul se bea intotdeauna fierbinte.
La 10-15 minute vom transpira, eliminand din abundenta toxine, in timp ce sinusurile si caile respiratorii superioare se vor decongestiona.
In faza de coctiune, inainte de declansarea bolii, se bea cate o cana de ceai la 20-40 de minute, timp de cateva ore.
In cazul cand gripa s-a declansat, ceaiul se va bea numai in afara perioadelor de febra, cu aceeasi frecventa, timp de o zi.

Nici un remediu nu se compara in lupta cu gripa cu usturoiul, care are o uimitoare capacitate de anihilare a virusurilor.
Pentru prevenirea gripei, dar si ca actiune imediata in caz ca simtim ca ne cuprinde gripa, punem in practica o reteta bazata pe maceratul de usturoi, care se realizeaza astfel: se macina (prin masina de tocat carne) sau se zdrobesc (cu aparatul de facut mujdei) 6-8 capatani de usturoi, se aseaza intr-un borcan, peste care se toarna un litru de apa rece (de la chiuveta) si se amesteca.
Pentru a diminua mirosul si gustul usturoiului, se mai pun doua linguri cu frunze de patrunjel fin tocate.
Dupa cel putin sase ore, maceratul poate fi consumat dupa cum urmeaza: se beau zilnic (pana se termina cantitatea din borcan) 5-10 linguri sau inghitituri din maceratul strecurat.
Atentie: maceratul se strecoara pe masura ce este consumat, in rest fiind tinut la frigider.
Se recomanda ca persoanelor afectate de gripa sa li se faca si frectii cu macerat (dar caldut) pe spate sau pe maini (pentru care se va prepara alt litru de macerat).
Celor care nu suporta usturoiul intern, li se pot face frectii si li se pot pune comprese pe talpile picioarelor (maceratul sa fie caldut).
Daca gripa este insotita de frisoane si de febra, in urma tratamentului frisoanele dispar in cateva ore, iar temperatura corpului revine la normal in una-doua zile.
Usturoiul si mai ales maceratul de usturoi sunt eficiente si in prevenirea sau combaterea altor boli specifice iernii, precum: puseele reumatice, infectiile renale, cistitele, durerile de piept si de cap de la frig, infectii ale ochilor, nasului si gatului etc.
Ne protejam sanatatea daca mancam de doua-trei ori pe saptamana cel putin 3-4 catei de usturoi(numai daca organismul il tolereaza).
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one