diabet

DIABETUL ZAHARAT
Diabet zaharat - o boala cronica in care nivelul glucozei (”zaharului”) din sange (glicemia) creste peste normal. Aceasta are o valoare, dimineata, pe nemincate, mai mare de 120 mg/ml. Excesul de glucoza în singe (glicemia crescuta, cu alte cuvinte) este daunator sanatatii.
Glucoza provine din digestia alimentelor. Pentru a putea patrunde în celule unde este folosita drept combustibil, glucoza are nevoie de insulina, un hormon secretat de pancreas.
Diabetul apare fie din cauza productiei insuficiente de insulina de catre pancreas, fie din cauza insensibilitatii celulare la insulina. În ambele situatii, nivelul glucozei din singe depaseste valorile normale.

Tratament naturist
Pe langa un regim alimentar strict, se recomanda urmatoarele ”reguli”:
- sa se bea cantitati mari de infuzie de afin (1 lingura de frunze se infuzeaza 30 de minute intr-o cana de apa clocotita);
- sa se ia de trei ori pe zi cate o lingurita de boabe de mustar;
- sa se rada cat mai mult (se presupune ca rasul reduce nivelul zaharului din sange).

I. Decoct din pastai de fasole uscata
Si pastaile de fasole au proprietatea de a diminua cantitatea de zahar din sange. Inmuiati, vreme de doua ore, 100 g de pastai uscate, taiate marunt, intr-un litru si jumatate de apa. Lasati-le sa fiarba pana ce lichidul se reduce la jumatate, apoi puneti-le la macerat toata noaptea. Beti peste zi lichidul, intre mesele principale.

II. Tinctura de laptuci (salata verde)
Tinctura de laptuci se obtine punand la macerat timp de 4 zile o cantitate egala de laptuci proaspete si de alcool de 90% (de exemplu: 1/2 kg salata verde si 1/2 l alcool).
Strecurati lichidul printr-un tifon, apoi turnati-l intr-o sticla inchisa la culoare, pe care-o astupati cu un dop.
Nu faceti o cantitate prea mare. Se administreaza 60 de picaturi in putina apa, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale.
Acest leac face sa scada cu 30% nivelul glicemiei diabeticilor.

III. Un pahar (200 ml) de ovaz nedecorticat se clateste cu apa rece, se toarna intr-un vas cu capac si se opareste cu 1 l de apa clocotita.
Se acopera cu capacul si se lasa sa se infuzeze timp de douasprezece ore (20:00 - 8:00).
Se strecoara prin trei straturi de tifon si lichidul rezultat se bea in trei reprize, timp de o zi. Tratamentul dureaza trei luni, dupa care se face pauza o luna.
Ovazul ramas dupa strecurarea infuziei se da prin masina de tocat carne. Peste masa rezultata se toarna 1 l de apa si se lasa sa fiarba timp de 20 de minute. Se strecoara si se bea. Aceasta fiertura regleaza functiile ficatului la diabetici.

IV. 500 ml suc de ceapa se amesteca cu 500 ml alcool etilic (96%). Se administreaza cate o lingura pe zi, ceva mai mult de o luna. Tratamentul poate fi repetat.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one