amigdalita

AMIGDALITA

Amigdalita este o infectie sau inflamatie a amigdalelor palatine. Amigdalele sunt mase de tesut limfatic situate de o parte si de alta a gatului, deasupra si in spatele limbii, facand parte din sistemul imun al organismului.

Exista trei tipuri principale de amigdalite: acute, subacute si cronice. Amigdalite acute pot fi bacteriene sau virale. Amigdalita subacuta este cauzata de bacteria Actinomyces. Amigdalita cronica daca nu este tratata cum trebuie poate dura perioade lungi si in cea mai mare parte este cauzata de infectii bacteriene.

Simptomele amigdalitei includ o durere de gat intensa (care poate fi cu dureri la urechi), tuse, dureri de cap, dureri musculare, febra si frisoane. Amigdalitele sunt caracterizate prin semne de culoarea rosie si chiar pana la inflamatii de culoarea alba. Pot aparea inflamatii ale obrajilor si gatului.

Tratament naturist
Timp de 3 zile se face o cura cu sucuri de fructe si zarzavaturi.
Dimineata se face clisma cu infuzie de musetel, timp de 3 zile.
Timp de 4 zile se tine o dieta crudivora depurativa.

Se face cura cu boabe de ienupar.
Se tine cura din preparat de aloe.

Beti ceaiuri din urmatoarele plante: 30 grame de salvie, 30 grame de podbal, 30 grame de patlagina, 40 grame de coada calului, 20 grame de sunatoare, 30 grame de coada soricelului, 30 grame de musetel sub forma de infuzie.
Cunsumati cateva picaturi de tinctura suedeza.
Faceti doua bai vitale pe zi, timp de 25 de minute.
Faceti o baie de trunchi, timp de 25 de minute.

Aplicati o cataplasma cu lut si ceapa rasa pe regiunea anterioara a gatului, timp de 2 ore pe zi.
Timp de 30 de minute se face o baie calda la picioare.
Faceti o baie cu aburi pe cap si piept cu musetel si ulei de menta sau levantica.
O data pe zi, timp de 4-5 zile, apoi de 2 ori pe saptamana timp de 4-5 saptamani, se face baie rece a partii de jos a corpului.

Aplicati comprese la gat cu terci de tataneasa, schinduf sau frunze de varza cruda.
De 2 ori pe zi faceti gargara cu usturoi, ceapa, lamaie, ulei, timp de 3-4 minute.
Faceti gargara cu ceai sub forma de infuzie din: 20 grame de nalba mare, 20 grame de musetel, 30 grame de galbenele, 40 grame de sanziene, 40 grame de coada calului, 30 grame de salvie, 40 grame de cimbrisor.
Aplicati o compresa calda pe timpul noptii din infuzie cu coaja de stejar la 300 ml. de apa fiarta.
Masati corpul cu solutie alcoolica de menta si levantica.

Cucuta: semintele de cucuta prajite in seu si intinse pe o carpa, se pun la gat si vindeca amigdalita.

Ceapa: rasa si amestecata cu petrol, da inapoi amigdalele umflate.

Un tratament foarte bun, este cu propolis : 50 grame de propolis solid se pune la macerat in 250 ml de alcool rafinat, vreme de doua saptamani, agitandu-se zilnic sticla. Consumati seara, inainte de culcare, o lingurita de lichid amestecat cu miere de albine sau cu putin zahar. Nu se mai bea si nu se mai mananca nimic dupa aceia vreme de 1 ora. Vindecare sigura atat pentru amigdalita cat si pentru dureri in gat.

Leac cu malai
Confectionati un saculet din panza care se coase la un singur capat. Prin capatul ramas liber se introduce faina de malai, apoi saculetul se coase. 
Umeziti saculetul cu apa la temperatura camerei, apoi se stropeste cu spirt medicinal.
De ambele capete ale saculetului se coase cate un snur sau se prind niste panglici cu ace de siguranta. 
Asezati saculetul pe zona inflamata, iar snururile se leaga deasupra capului. Peste saculet se aplica un prosop.
Procedeul se practica seara, inainte de culcare. In cazul in care amigdalita produce si febra, se mai umezeste o data saculetul in timpul noptii. Dupa o singura folosire, procedeul da rezultat garantat.

Atunci cand simtim ca incepe sa ne doara gatul si ca ne cuprinde raceala, ne facem o cana de ceai verde sau negru in care adaugam 10 seminte de ardei foarte iuti.
Beti cat mai cald, cu inghitituri mici, asa incat sa-si faca efectul in zona gatului.

Atunci cand faringele si amigdalele sunt deja inflamate, condimentele iuti nu sunt bune, deoarece agraveaza starea de congestie.
In schimb, sucul de ceapa in miere este un adevarat elixir.
Iata cum se prepara: se curata cinci cepe mari, se taie felii subtiri si se pun intr-un castron cu opt linguri de miere.
Se lasa o zi si o noapte, amestecand cat se poate de des. Se decanteaza de la sine un sirop care se strecoara, se pune intr-o sticla cu dop si se tine la frigider.
Doza: cate o lingurita, de trei-patru ori pe zi.

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one